• Laiola Slideshow
  • Laiola Slideshow
  • Laiola Slideshow
  • Laiola Slideshow
  • Laiola Slideshow
  • Laiola Slideshow

Θάσος

thassos skala potamia

Η Θάσος σύμφωνα με την ιστορία πήρε το όνομά της από τον γιο του Φοίνικα Βασιλιά Αγήνορα, το Θάσο. Αυτός ψάχνοντας να βρει την κλεμμένη αδερφή του (Ευρώπη) από το Δία έφτασε στο νησί της Θάσου όπου και μαγεύτηκε από το χαρισματικό αυτό τόπο. Έτσι εικάζεται και ότι οι Φοίνικες ήταν οι πρώτοι κάτοικοι του νησιού και οι οποίοι άρχισαν την εξόρυξη χρυσού, σιδήρου, μαρμάρου αλλά και την εμπορία ξυλείας.

 

Τα πολλά αρχαία ευρήματα μαρτυρούν ότι το νησί της Θάσου αποτελούσε ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο της εποχής. Στο πέρασμα των αιώνων η Θάσος αν και άλλαξε διατήρησε τα κύρια γνωρίσματά της αναλλοίωτα. Το μπλε της θάλασσας, το πράσινο των απέραντων δασών, οι δαντελένιες παραλίες και τα πολλά τρεχούμενα νερά είναι το σήμα κατατεθέν του νησιού.

Απέραντα πευκοδάση αλλά και ελατοδάση διασχίζουν τους ορεινούς όγκους του νησιού, οι ελαιώνες κατακλύζουν τις μικρές πεδιάδες του νησιού ενώ τα γαλαζοπράσινα νερά καλύπτουν τις παραλίες του νησιού. Χρυσή αμμουδιά, Χρυσή Ακτή, Παράδεισος, Αλυκές, Ψιλή Άμμος, Γλυφονέρι, Μακρυάμμος είναι μόνο μερικές από τις υπέροχες παραλίες του νησιού όπου σε κάθε κόλπο κανείς μπορεί να βρει και μια απόκρυφη παραλία για ήρεμες στιγμές χαλάρωσης.

 

Τα παραδοσιακά χωρία της Παναγίας, του Θεολόγου και του Μικρού και Μεγάλου Καζαβήτη της Καλλιραχης, του Καστρου, θα σας εκπλήξουν αφού σπάνια κανείς συναντάει τέτοια χωρια σε νησιά. Ταβέρνες με παραδοσιακά εδέσματα, παραδοσιακά καφενεία πλατείες με τρεχούμενα κρύα νερά αλλά και μαγαζιά με παραδοσιακά γλυκά και προϊόντα θα γεμίσουν τις βράδυνες σας βόλτες στα χωριά αυτά. Έαν θέλετε να συνεχίσετε τη διασκέδαση τότε δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε τη πρωτεύουσα του νησιού την Σκαλα Ποταμιας, τον Λιμένα, τα Λιμεναρια και φυσικα τον κοσμοπολιτικο Ποτο, όπου σας περιμένουν διαφορετικοί τρόποι διασκέδασης.

 
Follow Us
Find us on Facebook